DISTRIBUIȚI

Bruxellesul va trebui să mai aştepte până să-l vadă din nou pe preşedintele sârb Aleksandar Vucic, având în vedere că ideile preşedintelui privind rezolvarea problemei Kosovo şi a relaţiilor sârbo-albaneze nu au primit niciun fel de sprijin, a declarat Marko Djuric, şeful Oficiului guvernamental sârb pentru Kosovo-Metohija, transmite Tanjug, potrivit agerpres.

Oficialul sârb a făcut această declaraţie într-o conferinţă de presă joi la Belgrad, întrebat dacă dialogul de la Bruxelles va continua.


Citeşte şi: ‘Pitbullul’ lui Donald Trump va spune tot ce ştie în faţa procurorului special

Djuric a precizat că şeful statului sârb nu se va deplasa la New York la sfârşitul lui septembrie pentru a participa la lucrările celei de-a 73-a sesiuni a Adunării generale a ONU, menţionând că în cadrul acesteia nu va avea loc nicio reuniune legată de Kosovo.

Oficialul sârb a mai adăugat că eforturile depuse de conducerea ţării sale de a găsi o soluţie de compromis şi o cale raţională de reglementare a relaţiilor sârbo-albaneze au declanşat „o avalanşă de atacuri şi critici, îndreptate în primul rând împotriva preşedintelui Vucic”, a consemnat Tanjug.

Serbia şi fosta sa provincie Kosovo se află în dialog din 2011, sub egida Uniunii Europene, pentru îmbunătăţirea relaţiilor şi rezolvarea neînţelegerilor, dialog aflat însă în punct mort de mai multe luni. La 13 septembrie, preşedintele sârb a declarat că doreşte garanţii că ţara sa va adera la Uniunea Europeană în 2025 ca parte a unui eventual acord cu Kosovo, dorit de Bruxelles, care ar deschide calea ambelor părţi de a se alătura blocului comunitar.

Citeşte şi: Incident armat la o ceremonie funerară din New York. Cel puţin şapte oameni au fost împuşcaţi