DISTRIBUIȚI

Macedonia de Nord va permite pe perioada sezonului estival folosirea cu titlu gratuit a autostrăzii către Grecia de către cetăţenii sârbi, drept mulţumire pentru faptul că în primăvară guvernul de la Belgrad a vaccinat gratis împotriva coronavirusului mii de macedoneni, transmite miercuri EFE, potrivit agerpres.

Guvernul de la Skopje a decis să distribuie 200.000 de cartele electronice inteligente tuturor conducătorilor auto sârbi care intră în Macedonia de Nord dinspre Serbia, cu destinaţia Grecia, o rută populară în lunile de vară.


Citeşte şi: Preoţii iezuiţi au abuzat sexual zeci de minori în Chile – Black News

Taxa pentru a circula pe autostrada E-75 care traversează mica ţara balcanică este de 5 euro, iar Ministerul Lucrărilor Publice a rezervat 2,7 milioane de euro pentru această campanie simbolică.

”Măsura este destinată tuturor acelor turişti sârbi care vor tranzita Macedonia de Nord în perioada 15 iunie – 15 august”, a explicat guvernul de la Skopje într-un comunicat.

Circa 15.000 de nord-macedoneni s-au deplasat în martie şi aprilie în Serbia pentru a se vaccina, dat fiind că în ţara lor campania de imunizare anticoronavirus a început cu întârziere.

Citeşte şi: Comisia Europeană îşi ÎNCHIDE jumătate din clădirile de birouri aflate la Bruxelles – Black News

Totodată, guvernul de la Skopje a decis să elimine carantina obligatorie pentru persoanele care călătoresc din Brazilia şi ţările africane, India rămânând astfel singura ţară ai cărei cetăţeni trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile la intrarea în Macedonia de Nord, unde situaţia epidemică s-a îmbunătăţit semnificativ în ultimele săptămâni.

Până în prezent, aproximativ 250.000 din cei circa două milioane de locuitori ai ţării au primit cel puţin o doză de vaccin, iar 40.000 de persoane au făcut schema completă de vaccinare.