DISTRIBUIȚI

Cetăţenii sârbi au votat în favoarea amendamentelor constituţionale şi Serbia a trimis o imagine foarte pozitivă către lume, a declarat duminică noaptea preşedintele Aleksandar Vucic după încheierea referendumului privind amendamentele la Constituţie legate de sistemul judiciar, transmite Tanjug, potrivit agerpres.

Pe baza rezultatelor din 97,02% din secţiile de votare, 60,48% din sârbi au votat pentru amendamentele constituţionale, iar 39,52% împotrivă.


Citeşte şi: ‘PartyGATE’ cutremură din temelii Downing Street! Șefa unității guvernamentale privind regulile Covid a organizat o petrecere cu alcool în timpul restricțiilor de Crăciun

Potrivit Tanjug şi B92, în regiunea Serbia Centrală 66,48% s-au pronunţat în favoarea amendamentelor, iar 33,5% împotriva lor.

În capitala Belgrad, au votat în favoarea amendamentelor 45,4% dintre alegători, iar 54,6% s-au pronunţat contra adoptării amendamentelor constituţionale.

Citeşte şi:Averea celor mai bogaţi zece oameni din lume S-A DUBLAT în timpul pandemiei – Black News

Schimbarea Constituţiei a fost propusă de guvernul de la Belgrad pentru a asigura o independenţă, eficienţă şi responsabilitate mai mari pentru sistemul judiciar, o responsabilitate şi independenţă sporite pentru procurorul general, protecţia mai bună a drepturilor cetăţenilor şi consolidarea statului de drept, în conformitate cu angajamentele asumate de Serbia în cadrul negocierilor privind aderarea la Uniunea Europeană, potrivit EFE.

Amendamentele avute în vedere se referă doar la sistemul judiciar şi nu afectează alte părţi ale Constituţiei sârbe.