DISTRIBUIȚI
AB Apartment Barcelona

Sărbătoarea celor trei regi magi, extrem de aşteptată de copiii spanioli, a adus vineri parade tradiţionale în mai multe oraşe din Spania, la unele dintre aceste evenimente putând fi văzuţi în acest an participanţi care apără drepturile LGBT sau independenţa Cataloniei, informează AFP.

Numeroase oraşe spaniole organizează una sau mai multe parade ale regilor magi („Cabalgata de Reyes” în spaniolă) cu ocazia Epifaniei (6 ianuarie) – cea mai mare parte a copiilor din Spania primind cadouri de la regii magi pe 6 ianuarie, nu de la Moş Crăciun pe 25 decembrie, ca în alte ţări, potrivit agerpres .


La aceste parade, trei persoane costumate în regii magi pot fi admirate într-un car somptuos, pe cai sau cămile, împărţind dulciuri copiilor.

Citește și : Coliziune violentă între două aeronave, pe aeroportul Pearson din Toronto, fără a fi înregistrate victime

În capitala Madrid, mii de oameni au înfruntat ploaia pentru a-i vedea defilând pe Gaspar, Melchior şi Baltazar într-un car iluminat în tonuri aurii, la fel ca veşmintele acestora.

Tot în capitală, o paradă organizată în cartierul Vallecas şi criticată de conservatori pentru prezenţa unei drag-queen într-unul dintre carele care însoţesc regii magi, a decurs fără incidente. La Prohibida, o drag-queen al cărei nume înseamnă „Interzisa” în limba spaniolă, a defilat îmbrăcată în roz într-un car „pentru egalitate”, decorat cu steagul-curcubeu – printre ultimele de la paradă.

În Catalonia, în oraşul Manresa, deasupra mulţimii au plutit baloane galbene în semn de sprijin pentru liderii separatişti închişi pentru rolul lor în procesul de secesiune a regiunii.