DISTRIBUIȚI
CBS News

Patru persoane au fost împușcate la o paradă organizată după ce echipa canadiană de baschet Toronto Raptors a câștigat primul său titlu de campioană NBA, informează postul National Public Radio (NPR), potrivit mediafax.

Incidentul armat s-a petrecut luni după-amiază în apropiere de sediul Primăriei din Toronto, unde zeci de mii de fani s-au strâns pentru a celebra victoria echipei locale.


Focurile de armă au provocat panică în rândul spectatorilor și o busculadă.


Vezi şi: Cutremur puternic în China: 12 morţi şi cel puţin 134 de răniţi! – VIDEO

Vezi şi: Pentagonul scoate la iveală noi dovezi care incriminează Iranul – FOTO

I hope all those injured in today’s shooting have a speedy recovery, and I’d like to thank the Toronto Police for acting so quickly. We won’t let this act of violence take away from the spirit of today’s parade.

Poliția canadiană a comunicat că nicio victimă nu a suferit răni care să-i pună viața în pericol, adăugând că a reținut trei suspecți în legătură cu acest caz.

„Avem arestate persoane cu arme de foc”, a declarat Mark Saunders, șeful Poliției din Toronto, care precizat că a fost inițiat o anchetă.

Allison Sparkes, purtătoarea de cuvânt a Poliției din Toronto, a refuzat să spună dacă autoritățile suspectează că atacul armat a vizat anumite persoane ori are legătură cu terorismul.

Premierul canadian Justin Trudeau se afla pe o scenă în momentul declanșării incidentului.

Trudeau a transmis ulterior pe Twitter că „speră că cei răniți în incidentul de astăzi vor avea o recuperare rapidă”.