DISTRIBUIȚI
Mission Centenaire 14-18

Capitala statului Bosnia şi Herţegovina s-a situat sâmbătă pe cea mai înaltă poziţie într-un clasament internaţional al oraşelor afectate de poluarea atmosferică excesivă, conform Hina, care citează date publicate de AirVisual, potrivit agerpres.

Potrivit celor mai recente măsurători incluse în indexul calităţii aerului al AirVisual, o organizaţie elveţiană care culege date despre calitatea aerului la nivel mondial, sâmbătă, cu puţin timp înainte de prânz, în Sarajevo se înregistrau 353 micrograme de particule în suspensie în metrul cub de aer.


Citește și : Presupusul autor al atacului armat la baza militară din Florida era din Arabia Saudită

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a stabilit un prag zilnic al calităţii aerului la 25 micrograme de particule în suspensie, respectiv parametrul PM2,5, în metrul cub de aer.

În capitala Republicii Kârgâze, Bişkek , s-a înregistrat un nivel de 264 de micrograme de particule în suspensie în metrul cub de aer, iar în capitala Mongoliei, Ulan Bator valoarea consemnată sâmbătă a fost de 261 micrograme.

În fiecare iarnă, Sarajevo este acoperit cu smog rezultat din utilizarea combustibililor solizi pentru încălzire şi a miilor de autovehicule vechi care circulă pe străzile oraşului, alimentate cu carburanţi sub standardele Euro III, notează Hina.

Citește și : Amendă de 3,6 milioane de euro pentru Facebook în Ungaria