DISTRIBUIȚI
Elite Daily

Sarah Sanders, fostă purtătoare de cuvânt a lui Donald Trump, şi-a anunţat luni candidatura pentru postul de guvernator al statului Arkansas, relatează AFP, potrivit agerpres.  

În acest stat foarte pro-republican, ea va beneficia în etapa alegerilor primare de un atu important: tatăl său, Mike Huckabee, o figură importantă a politicii americane, a fost guvernator al acestui stat între 1996 şi 2007.


Citește și : O furtună puternică A MĂTURAT coasta de sud-est a Africii! 12 oameni au murit!

Într-un video de circa zece minute postat pe Twitter ea spune fără ocolişuri că ea revendică moştenirea lui Donald Trump şi retorica sa.

„Cu stânga radicală acum la putere la Washington, guvernatorul este ultima voastră linie de apărare”, spune ea.

Sarah Sanders a intrat în politică datorită tatălui ei, a cărui directoare de campanie a fost cu prilejul alegerilor primare republicare dinaintea scrutinului prezidenţial din 2016, după care s-a alăturat echipei lui Donald Trump. Ea a avut o ascensiune rapidă, devenind purtătoare de cuvânt a Casei Albe în vara lui 2017.

Întrebată cu regularitate despre ieşirile agresive ale lui Donald Trump la adresa media, ea a fost criticată pentru impreciziile şi afirmaţiile sale false în interacţiunile uneori tensionate cu jurnaliştii, notează France Presse.

Mamă a trei copii, ea a vorbit adesea despre familie şi credinţa sa în sala de presă a Casei Albe.

„Eu cred că Dumnezeu ne cheamă pe toţi să ocupăm diferite roluri în diferite momente”, explica ea la începutul lui 2019. „Şi eu cred că el voia ca Donald Trump să devină preşedinte şi acesta este motivul pentru care se află aici”, adăuga ea la momentul respectiv.

Citește și : Moderna AMÂNĂ un transport de vaccin în Polonia

Anunţându-i plecarea în vara lui 2019, Donald Trump a elogiat combativitatea acestei „războinice” şi a apreciat că va fi „fantastică” în funcţia de guvernator al statului Arkansas.

La alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie Donald Trump a câştigat acest stat din sud cu un avans detaşat (peste 62% din voturi) în faţa lui Joe Biden.