DISTRIBUIȚI

Deputata democrată Mary Peltola şi-a păstrat locul în Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite, indică rezultatele parţiale din statul american Alaska, conform presei locale preluate de dpa, potrivit agerpres.

Peltola, în vârstă de 49 de ani, a învins-o din nou pe republicana Sarah Palin. Prima ei victorie surprinzătoare a avut loc în august, la alegerile anticipate din statul Alaska, după decesul congresmanului Don Young; acum, ea şi-a asigurat un mandat integral în legislativul federal.


Citeşte şi: Susţinători ai lui Bolsonaro cer extratereştrilor să-i ajute să-l răstoarne pe Lula – Black News

Rezultatele scrutinului au întârziat deoarece niciunul din candidaţi – printre care s-a numărat şi republicanul Nick Begich – nu a obţinut majoritatea absolută.

Peltola este prima femeie şi prima amerindiană trimisă în Camera Reprezentanţilor de statul Alaska. De asemenea, este prima membră a Partidului Democrat victorioasă după aproape o jumătate de secol în care republicanul Young a fost ales şi reales fără întrerupere.

Citeşte şi: El este George Hotz, codificatorul nonconformist căruia Elon Musk i-a cerut să repare Twitter… în 12 săptămâni – Black News

Palin a fost guvernatoarea statului Alaska din 2006 până în 2009 şi a ieşit în evidenţă în cadrul mişcării radicale Tea Party din Partidul Republican. În 2008, ea a fost candidată la funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite, în tandem cu candidatul prezidenţial John McCain; cei doi au fost învinşi de Barack Obama şi Joe Biden.