DISTRIBUIȚI
Politico

Sarah McBride, în vârstă de 30 de ani, face parte din partidul Democrat și este primul transsexual numit în funcţia de senator. Este cea mai înaltă funcţie ocupată până acum de către un membru al comunităţii LGBT. În 2012, Sarah McBride a câştigat un internship la Casa Albă, potrivit mediafax.

Primul transexual a fost numit miercuri în funcţia de senator al statului Delaware. Este cea mai înaltă funcţie ocupată până acum de către un membru al comunităţii LGBT.


Citește și : PRIMA ţară din Africa care vrea să-şi deschidă ambasadă la Ierusalim

Sarah McBride are 30 de ani şi face parte din partidul Democrat. Încă din copilărie, aceasta a avut înclinaţii către politică, însă problemele identităţii de gen au împiedicat-o să viseze către o astfel de carieră.

Şi cu toate acestea, Sarah a ajuns la 17 ani liderul partidului Tinerilor Democraţi, iar în acelaşi an, şi-a început şi tranziţia.

Citește și : Alegerile din SUA ar putea avea cei mai mulţi votanţi din ultimul secol

La 22 de ani, aceasta a câştigat un internship la Casa Albă, iar acum, a fost numită în funcţia de senator în Delaware, un stat cunoscut pentru înclinaţiile puternice către democraţie.

Într-o postare pe Twitter, Sarah i-a încruajat pe toţi membrii comunităţii LGBT: „Sper că această seară îi va arăta unui copil din comunitatea LBGBT, faptul că democraţia noastră este destul de mare şi pentru ei”.