DISTRIBUIȚI

Şapte persoane au fost rănite şi zeci de clădiri au suferit pagube în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,0 produs marţi dimineaţa în largul insulei Bali din Indonezia, a declarat o sursă oficială, relatează Xinhua, potrivit agerpres.

‘Toate persoanele rănite sunt locuitori din Bali’, a declarat şeful secţiei operaţionale de gestionare a situaţiilor de urgenţă, I Made Rentin, adăugând că nu au existat răniţi în rândul turiştilor străini.


Citește și : Trei inculpări în cazul asasinării jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia

‘Turiştii s-au grăbit să iasă din hoteluri în timpul seismului, oamenii au ieşit din clădiri’, a mai spus Made, care a precizat că seismul nu a condus la evacuări.

Oficialul a afirmat că 44 de clădiri, între care temple, un hotel, şcoli, case, spitale şi un magazin au suferit pagube în urma cutremurului.

Cursele pe aeroportul internaţional din Bali nu a fost afectate şi toate activităţile au revenit la normal, a spus el.

Seismul nu a declanşat o alertă de tsunami, însă a fost resimţit pe insulele învecinate Lombok şi Java, a indicat Agenţia de meteorologie şi geofizică din Indonezia.

Citește și : Dezbaterea de evaluare a bilanţului Preşedinţiei României a Consiliului UE a început în Parlamentul European

Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule, s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice – indo-pacifică, australiană şi euroasiatică – într-o regiune care face parte din Centura de Foc a Pacificului, cea mai activă zonă seismică din lume.