DISTRIBUIȚI

Şapte suspecţi încă sunt anchetaţi pentru furnizarea de asistenţă presupusului autor al atacului terorist de la Viena, comis în urmă cu aproape un an şi soldat cu patru morţi, transmite dpa, potrivit agerpres.

La 2 noiembrie 2020, patru persoane cu vârste cuprinse între 21 de ani şi 44 de ani au fost ucise şi alte peste 20 rănite pe străzile din Viena. Poliţia l-a împuşcat mortal pe autorul atacului, un austro-macedonean în vârstă de 20 de ani care se declarase susţinător al grupării jihadiste Stat Islamic.


Citește și : O asociaţie ‘împotriva islamofobiei’ din Franţa a fost dizolvată pentru că incita la ură

Suspecţii, care în prezent se află în arest preventiv, riscă pedepse cuprinse între 10 ani de închisoare şi detenţie pe viaţă dacă sunt găsiţi vinovaţi şi condamnaţi, a declarat purtătoarea de cuvânt a Parchetului austriac, Nina Bussek.

Până acum, ancheta a confirmat că autorul şi-a părăsit locuinţa în noaptea atacului, pe care l-a comis singur, au anunţat miercuri într-o conferinţă de presă Nina Bussek şi ofiţerul de poliţie Michael Lohnegger.

Totuşi, trei indivizi sunt bănuiţi că l-au ajutat pe autor să achiziţioneze arme, iar alţi patru că l-au încurajat să comită atacul. ”Ei pot avea legătură cu Stat Islamic şi sunt conectaţi cu reţele teroriste”, a spus Bussek.

Citește și : Putin îi bagă în concediu plătit pe toţi ruşii