DISTRIBUIȚI

Patru sud-coreeni şi trei nepalezi sunt daţi dispăruţi după producerea unei avalanşe în masivul Annapurna, unul dintre cei mai înalţi munţi din Himalaya, au anunţat sâmbătă autorităţile nepaleze, relatează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Coreea de Sud va trimite în Nepal o echipă de răspuns în situaţii de urgenţă pentru a ajuta la operaţiunile de căutare. Ministerul de Externe sud-coreean a declarat că familiile celor dispăruţi au fost anunţate.


Citește și : Trump îi cere liderului suprem iranian ‘să fie atent la cuvintele sale’

Incidentul s-a produs la o altitudine de aproximativ 3.230 de metri, în apropiere de tabăra de bază pentru ascensiune din Annapurna, în urma unor ninsori abundente căzute vineri.

„Am mobilizat echipe de salvare ale poliţiei în zonă. Însă ninsorile abundente, precum şi vremea nefavorabilă, împiedică eforturile noastre de salvare”, a declarat Mira Acharya, un oficial al Ministerului Turismului nepalez.

În Coreea de Sud, oficiali din Ministerul Educaţiei au declarat că cei patru sud-coreeni dispăruţi făceau parte dintr-o echipă de profesori voluntari care lucrau cu copii în Nepal.

Citește și : Zeci de militari sirieni şi insurgenţi, ucişi în confruntări produse în Siria

Pe Muntele Annapurna se produc deseori avalanşe şi este dificil de escaladat. Rata mortalităţii este mai mare decât pe Everest, cel mai înalt vârf din lume.

În 2014, o avalanşă a ucis aproape 40 de persoane pe circuitul de la Annapurna, foarte apreciat de alpinişti, una dintre cele mai mari tragedii care a afectat grav această activitate turistică din Nepal.