DISTRIBUIȚI
Twitter

Şapte persoane au fost rănite în urma seismului cu magnitudinea 4,5 produs miercuri dimineaţă în regiunea sud-vestică a Iranului, unde se află centrala nucleară de la Bushehr, şi care s-a soldat cu pagube materiale foarte limitate, potrivit presei locale, relatează AFP, scrie agerpres.

La câteva ore după cutremur, autorităţile nu au raportat daune la centrala nucleară.


Citește și : 15 copii şi 13 studenţi între cele 176 de victime ale tragediei aviatice din Teheran

Seismul, produs la o adâncime de 10 kilometri, a zguduit o zonă aflată la 17 kilometri sud-est de oraşul Borazjan, la ora locală 06:49 (03:19 GMT), potrivit site-ului Institutului american de geofizică (USGS). Cutremurul a fost resimţit în localitatea Bushehr, unde se află centrala nucleară cu acelaşi nume, potrivit agenţiei de presă iraniene Irna.

Citat de televiziunea de stat iraniană, Jahanguir Dehghani, directorul general al celulei de criză din provincia Bushehr, a declarat că ‘7 persoane au fost rănite în urma acestui seism’, dintre care trei au părăsit deja spitalul.

În ceea ce priveşte daunele materiale, televiziunea de stat menţionează doar ‘fisuri la unele clădiri’.

Cutremurul s-a produs la două săptămâni după ce un seism cu magnitudinea 5,1 a lovit aceeaşi zonă, fără a produce victime sau pagube semnificative.

Citește și : Autorităţile belgiene au confiscat o cantitate record de droguri în 2019

Centrala Bushehr, care produce 1.000 de megawaţi, a fost construită de Rusia după mai mulţi ani de întârzieri, şi deschisă oficial în septembrie 2011.

În 2016, companiile ruseşti şi iraniene au început să construiască alte două reactoare de 1.000 de megawaţi la Bushehr. Se preconizează că lucrările la acestea vor dura 10 ani.