DISTRIBUIȚI
Atalayar

Bombardamente de artilerie ucrainene asupra unui sat din regiunea Lugansk în estul Ucrainei au ucis luni noapte şapte civili, inclusiv trei copii, au anunţat marţi oficiali instalaţi de Rusia în regiune, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Atacul a lovit satul Krasnorecenskoe din partea regiunii Lugansk controlată de forţele ruse.


Vezi şi: Patru persoane ucise în protestele din Iran – VIDEO – Black News

„Ca urmare a bombardamentelor de artilerie de către forţele armate ale Ucrainei asupra satului Krasnorecenskoe, şapte civili au fost ucişi, inclusiv trei copii (gemeni, o fată şi un băiat născuţi în 2021 şi o fată născută în 2015)”, a declarat un reprezentant al Centrului Comun de Control şi Coordonare (JCCC) într-un comunicat publicat.

Reuters nu a putut verifica rapoartele de pe câmpul de luptă.

JCCC a fost înfiinţat ca parte a Acordului eşuat de la Minsk – încheiat între Rusia şi Ucraina şi menit să medieze şi să dezescaladeze conflictul dintre separatiştii susţinuţi de ruşi şi Ucraina care a început după ce Rusia a anexat Crimeea în 2014.

Citeşte şi: Taifunul Nanmadol face PRĂPĂD în Japonia (VIDEO)! Patru oameni au murit şi peste 100 au fost răniţi – Black News

De la începutul zilei, forţele armate ucrainene au atacat oraşele Alcevsk şi Svatovo cu sistemul american de rachete cu lansare multiplă HIMARS, se precizează în comunicatul citat de TASS.

Ucraina a fost invadată de Rusia la 24 februarie 2022, declanşând ceea ce ţările occidentale numesc un ”război brutal, neprovocat şi ilegal”. Preşedintele rus, Vladimir Putin, numeşte acţiunea drept ”operaţiune militară specială” declanşată ca răspuns la un apel al liderilor republicilor din Donbas. Potrivit TASS, liderul rus a subliniat că Moscova nu intenţionează să ocupe teritoriile ucrainene.