DISTRIBUIȚI

Cel puţin şapte persoane au murit într-un incendiu în Crimeea după ce flăcările au cuprins un imobil în care erau cazaţi temporar muncitori în construcţii, au anunţat joi dimineaţă oficiali numiţi de Rusia, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Citând agenţii locale de aplicare a legii, agenţia de ştiri TASS scrie că incendiul care a izbucnit în cursul nopţii în suburbiile oraşului Sevastopol a fost provocat de un scurtcircuit la un aparat electric.


Citeşte şi: Cum s-a intersectat războiul din Ucraina cu războaiele culturale – Black News

Rusia a anexat ilegal Peninsula Crimeea în 2014, dar Kievul nu a renunţat la intenţia de a redobândi acest teritoriu, inclusiv cu forţa.

Mihail Razvojaev, guvernatorul numit de Rusia, a declarat că incendiul a izbucnit într-un imobil cu două etaje în care erau cazaţi muncitori în construcţii pentru autostrada Tavrida, o nouă arteră rutieră care va lega oraşele Sevastopol şi Simferopol din Crimeea.

La momentul incendiului, 185 de persoane se aflau în micul imobil cu două etaje, relatează agenţia de ştiri RIA, citând serviciile locale de urgenţă.

Comitetul rus de anchetă, care investighează infracţiunile majore din Rusia, a anunţat că a declanşat o anchetă asupra cauzelor incendiului şi că şi-a trimis oamenii la faţa locului pentru a face cercetări.

Citeşte şi: Phenianul avertizează cu ‘cea mai dură reacţie’ la acţiunile militare ale SUA în regiune – Black News

Incendiul a fost stins joi dimineaţă, a afirmat Razvojaev într-o postare pe canalul Telegram.

De asemenea, există relatări că doi muncitori au fost spitalizaţi din cauza rănilor suferite.