DISTRIBUIȚI
ABC13 Houston

Anchetatorii din statul american New Hampshire s-au confruntat cu „unul dintre cele mai dificile cazuri” din carieră după ce o camionetă a intrat în coliziune frontală cu un grup de motociclişti provocând decesul a şapte persoane şi rănirea altor trei, au indicat sâmbătă autorităţile, citate de Reuters, potrivit agerpres.

Şoferul camionetei a supravieţuit şi a fost identificat, însă nu a fost arestat. Autovehiculul pe care acesta îl conducea, dotat cu remorcă, a lovit vineri seară un grup format din cel puţin zece motociclişti, majoritatea membri ai unui club de veterani din marina militară. Accidentul a avut loc la ora locală 18:30 (22:30 GMT), pe o autostradă din apropierea Pădurii Naţionale White Mountain.


Citește și : Etiopia: Şeful de stat-major a fost împuşcat într-un conflict din nordul ţării

Evenimentul „este descris de anchetatorii noştri drept una dintre cele mai dificile anchete cu care s-au confruntat. Majoritatea anchetatorilor mei experimentaţi au fost acolo noaptea trecută şi au declarat că niciodată nu au văzut o asemenea tragedie”, a declarat colonelul de poliţie din New Hampshire Chris Wagner în cadrul unei conferinţe de presă organizată sâmbătă.

Autorităţile au indicat că motocicliştii erau asociaţi clubului Jarheads Motorcycle Club, format din veterani din marina militară americană şi membri de familie.

Grupul participase la o întrunire regională organizată în Rollinsford, la circa 160 de kilometri de locul accidentului.

Doi dintre răniţi au fost transportaţi la spital cu ambulanţele şi au fost deja externaţi. O a treia persoană rănită a fost transportată la spital pe calea aerului şi se află în continuare sub supraveghere medicală, a precizat Wagner.

Citește și : SUA au lansat în această săptămână atacuri cibernetice împotriva Iranului

Şoferul camionetei este un bărbat în vârstă de 23 de ani, angajat al Westfield Transportation din Springfield, Massachusetts, care, la momentul producerii accidentului, conducea o maşină a companiei, dotată cu remorcă.