DISTRIBUIȚI
ARCHIV - Soldaten in der Grundausbildung marschieren am 01.11.2016 über das Gelände der Marinetechnikschule (MTS) in Parow (Mecklenburg-Vorpommern) bei Stralsund. Die Unterhändler der Jamaika-Parteien setzen nach Ansicht des Bundeswehrverbands die Zukunft der Truppe aufs Spiel. (zu dpa "Bundeswehrverband: Jamaika spielt mit der Zukunft der Truppe" vom 11.11.2017) Foto: Stefan Sauer/dpa-Zentralbild/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++

Autorităţile din Germania au arestat anul trecut şapte extremişti din rândul forţelor armate, relatează vineri presa germană preluată de dpa, potrivit agerpres.

Un raport al serviciului de contrainformaţii militare (MAD) citat de publicaţiile din grupul Funke precizează că este vorba de patru extremişti de dreapta şi trei islamişti.


Citește și: Cadavrul lui Emiliano Sala a fost identificat

Potrivit raportului, în toate cele şapte cazuri au fost lansate proceduri disciplinare sau legale şi suspecţii nu mai fac parte din Bundeswehr.

În total, MAD a înregistrat 270 de cazuri suspecte de extremism de dreapta în 2018, cu 100 mai puţine ca în anul precedent. S-a constatat în schimb o uşoară creştere a cazurilor suspecte de islamism, de la 46 în 2017 la 50 în 2018.

Citește și: Armata lui Maduro moare de foame

Pe de altă parte, numărul cazuri de extremişti antiguvernamentali cum sunt cei din mişcările Reichsbuerger (Cetăţeni ai Reich-ului) sau Selbstverwalter (Autonomişti) a scăzut în aceeaşi perioadă de la 36 la 20, iar cazurile de extremism de stânga de la 12 la două.

MAD este cel mai mic serviciu secret din Germania, între atribuţiile sale fiind suprimarea spionajului şi a sabotajului în Bundeswehr, precum şi anchetarea atitudinilor şi activităţilor extremiste ale militarilor, menţionează dpa.