DISTRIBUIȚI
AP

Şapte femei au fost arestate după ce manifestanţi ecologişti au spart ferestre ale sediului din Londra al băncii Barclays, transmite dpa, potrivit agerpres.

Mişcarea Extinction Rebellion a menţionat că şapte membre de-ale sale ”au spart cu grijă sticla ferestrelor” de la birourile băncii, purtând pe mâini banderole cu mesajul ”Mai bine ferestre sparte decât promisiuni nerespectate”.


Citește și: Amnesty International: Rusia îl omoară LENT pe Aleksei Navalnîi

De asemenea, ele au lipit pe ferestre stickere pe care scria ”În caz de urgenţă climatică, spargeţi geamul”.

După ce au spart geamurile, militantele Extinction Rebellion au aşteptat să fie arestate. Ele erau îmbrăcate în culori asociate sufragetelor (mişcare de emancipare a femeilor din Anglia de la începutul secolului XX, al cărei scop a fost obţinerea drepturilor politice pentru femei, în principal dreptul de vot, n.red.).

Extinction Rebellion a acuzat banca Barclays că este ”cel mai mare finanţator al combustibililor fosili din Europa”.

Citește și: Vaccinul Moderna combate COVID-ul și la șase luni după administrare

Un purtător de cuvânt al băncii a declarat că mişcarea Extinction Rebellion are dreptul la propriile opinii despre capitalism şi schimbări climatice, dar a cerut ca birourile Barclays să nu fie avariate. ”Am făcut un angajament pentru a ne alinia întregul nostru portofoliu de finanţare la obiectivele Acordului de la Paris, cu ţinte specifice şi informări transparente”, a spus el.

Poliţia metropolitană din Londra a confirmat arestarea celor şapte femei pentru provocarea de pagube materiale.