DISTRIBUIȚI

Nikoas Metaxas, un ofiţer militar greco-cipriot, a primit şapte condamnări la închisoare pe viaţă după ce a ucis cinci femei şi doi copii, dintre care o mamă şi fiica sa originare din România, relatează BBC, scrie news.ro .

Metaxas, care este primul ucigaş în serie din istoria Ciprului, a pledat vinovat, luni, privind 12 capete de acuzare pentru răpirea şi uciderea a cinci femei şi doi copii în Cipru, pe o perioadă de trei ani.


Citește și : Maia Sandu, la întâlnirea cu Kozaka: Guvernul de la Chişinău va avea relaţii reciproc avantajoase atât cu UE, cât şi cu Rusia

În lacrimi, el şi-a cerut scuze familiilor victimelor şi a declarat că nu ştie de ce a comis aceste crime „pline de ură”.

„Societatea cipriotă se va întreba cum unul din membrii săi a ajuns în acest punct. Şi eu m-am întrebat de ce; încă nu am găsit un răspuns”, a afirmat el.

Metaxas a declarat că este dispus să ajute autorităţile „în căutarea acelor răspunsuri”.

Toate victimele sale au fost menajere de altă naţionalitate.

Victimele ar fi o mamă şi fiica sa originare din România, date dispărute în septembrie 2016, iar celelalte cinci ar fi originare din Filipine, date dispărute în august 2018.

Autorităţile au fost acuzate că nu au investigat cazul corespunzător în momentul în care femeile au fost date dispărute, iar acest caz ridică noi semne de întrebare cu privire la condiţiile în care lucrează menajerele în Cipru, unii critici numind condiţiile ca fiind „o sclavie modernă”.

Citește și : SUA: Curtea Supremă apără dreptul de a înjura