DISTRIBUIȚI
AFP

Şapte soldaţi („Căşti Albastre”) din misiunea ONU în R.D. Congo au fost ucişi, iar alţi zece au fost răniţi într-o operaţiune militară comună cu trupele acestui stat contra rebelilor din estul ţării, a anunţat joi ONU, citată de AFP, scrie Agerpres.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat, într-un comunicat, „uciderea a şase Căşti Albastre malawite şi a unui soldat tanzanian din Misiunea Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru stabilizare în Republica Democratică Congo (MONUSCO)”.


Citește și : Brexit: Theresa May anunţă că nu îşi va da demisia – VIDEO

„Informaţiile iniţiale arată că alte 10 Căşti Albastre au fost rănite, iar un alt soldat este dat dispărut”, a declarat Stephane Dujarric, purtător de cuvânt al ONU, adăugând că mai mulţi militari congolezi au fost de asemenea ucişi sau răniţi în timpul unei ofensive desfăşurate miercuri împotriva rebelilor din Forţele Democratice Aliate (ADF).

MONUSCO, misiunea ONU de menţinere a păcii, numără circa 17.000 de militari.

ONU are desfăşurată din 1999 o misiune pe teren în RDC, pentru a contribui la stabilizarea acestei ţări, aflată într-un fragil proces de pace după un al doilea război între anii 1998-2003.

Citește și : Putin: În jur de 70 de dolari pentru barilul de petrol ni se potrivește de minune