DISTRIBUIȚI
twitter

Un bărbat fără adăpost în vârstă de 30 de ani a fost condamnat luni la şapte ani şi trei luni de închisoare, plus patru ani cu suspendare, pentru că l-a atacat cu cuţitul pe muezinul moscheii centrale din Londra, la începutul acestui an, informează AFP, potrivit agerpres

Condamnatul, Daniel Horton, care o cunoştea pe victimă, întrucât frecventa de mai mulţi ani lăcaşul de cult, s-a declarat nevinovat. Muezinul, Raafat Maglad, care a fost rănit la gât, dar fără ca viaţa să-i fie pusă în pericol, fiind externat în scurt timp din spital, a afirmat atunci că „îi pare rău” pentru Horton, care „nu-şi mai poate retrage faptele”.


Citește și : Negocierile post-Brexit fac uşoare progrese, dar pescuitul rămâne în continuare mărul discordiei

Procurorul Benn Maguire a declarat la o şedinţă a tribunalului luna trecută că muezinul a fost traumatizat, temându-se să nu fie agresat de credincioşi, suferă de tulburări ale somnului şi vocea i-a fost de asemenea afectată.

Mobilul gestului agresorului nu a fost stabilit, acesta afirmând în cursul detenţiei că ar fi putut să-l omoare pe muezin, dar nu a vrut, ci a dorit doar să „trimită un mesaj” atât acestuia cât şi „asociaţilor” săi, fără a oferi mai multe explicaţii.

„Probabil nu vom şti niciodată de ce şi-a atacat Horton victima cu atâta sălbăticie, dar recurgerea la violenţă nu are scuză sau motivaţie acceptabilă”, a subliniat într-un comunicat anchetatorul poliţiei londoneze Daniel Jones. Acesta le-a mulţumit de asemenea credincioşilor care l-au reţinut „eroic” pe agresor în urma atacului, înainte de venirea poliţiei.

Citește și : Coronacriza DĂRÂMĂ economia italiană: Peste 70.000 de afaceri au fost închise!