DISTRIBUIȚI
AFP

Poliţia şi procuratura din oraşul german Konstanz au cerut joi colaborarea populaţiei după ce un necunoscut a ameninţat mai multe lanţuri de hypermarketuri din întreaga Germanie că va amplasa produse otrăvite pe rafturile magazinelor dacă nu primeşte mai multe milioane de euro, relatează agenţiile AFP şi EFE, conform agerpres.

Riscul este luat foarte în serios, întrucât în mailul cu şantajul transmis poliţiei şi unor magazine, pentru a arăta că nu glumeşte, autorul a precizat şi unde a amplasat recipiente cu mâncare pentru bebeluşi otrăvită.


Ulterior, poliţia a confiscat respectivele produse din mai multe magazine ale oraşului Friedrichshafen, dar fără să informeze atunci populaţia. Verificările ulterioare nu au confirmat ameninţarea în cazul acestor produse retrase.

Citeşte şi: Doi români au fost prinşi în Canalul Mânecii cu un camion plin cu droguri

La o conferinţă de presă comună desfăşurată joi, poliţia şi procuratura au făcut public şantajul, având în vedere că este vorba despre o ameninţare de o ‘relevanţă extraordinară’ ce poate afecta atât Germania cât şi alte ţări europene şi prin urmare trebuie luată ‘foarte în serios’.

Au fost publicate şi imagini captate de camerele de supraveghere ale unui hypermarket care-l arată pe principalul suspect, un bărbat aparent în vârstă de circa 50 de ani, autorităţile cerând cetăţenilor să coopereze pentru a-l putea identifica şi aresta cât mai repede.

Este avută în vedere şi posibilitatea ca în spatele şantajului să fie mai multe persoane, dar poliţia şi procuratura au cerut populaţiei să nu intre în panică.