DISTRIBUIȚI
REUTERS

Decizia autorităților de la Washington de a impune sancțiuni economice asupra Ankarei, cu scopul de a descuraja continuarea ofensivei forțelor turce din nord-estul Siriei, nu reușesc să reducă atacurile Turciei, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

Turcia ignoră noile sancțiuni primite din partea Statelor Unite și continuă ofensiva militară, marți, în nord-estul Siriei, în timp ce forțele siriane, sprijinite de cele ruse, au ocupat unul dintre cele mai controversate orașe din regiune, suplinind golul marcat de retragerea trupelor americane.


Citește și: Trump l-a sunat pe Erdogan să-i ceară oprirea INVAZIEI în Siria

De asemenea, sancțiunile americanilor nu au avut niciun efect asupra pieței financiare a Turciei. Lira turcească a crescut, băncile turcești fiind exceptate de măsurile punitive.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a autorizat luni impunerea de sancțiuni împotriva liderilor de la Ankara, reintroducerea tarifelor vamale pentru oțelul turc și renunțarea la ideea încheierii unui acord comercial cu Ankara.

Citește și: Trump impune SANCȚIUNI împotriva Turciei

Armata Turciei a lansat săptămâna trecută operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o „zonă de securitate” în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.