DISTRIBUIȚI
Fair Observer

SUA au impus joi sancţiuni împotriva a trei indivizi şi a unei companii cu sediul în Malta, acuzându-i că au acţionat ca o reţea de contrabandişti şi că au contribuit la instabilitatea Libiei, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat într-un comunicat că l-a trecut pe lista neagră pe Faysal al-Wadi, acuzându-l pe cetăţeanul libian că a introdus ilegal în Malta droguri şi combustibil din Libia.


Citește și : Emmanuel Macron a fost întâmpinat ca un salvator în Beirutul care arată acum ca după război

Vizaţi de sancţiuni sunt şi asociaţii săi Musbah Mohamad M Wadi şi Nourddin Milood M Musbah, compania cu sediul în Malta Alwefaq Ltd şi ambarcaţiunea Maraya, despre care Departamentul Trezoreriei susţine că Wadi a folosit-o în operaţiunile sale de contrabandă.

„Concurenţa pentru controlul rutelor de contrabandă, facilităţilor petroliere şi nodurilor de transport reprezintă un factor cheie de instigare la conflict în Libia şi lipseşte poporul libian de resurse economice”, a precizat Departamentul Trezoreriei SUA.

Sancţiunile adoptate joi îngheaţă orice active din SUA ale celor vizaţi şi în general le interzice americanilor să aibă de a face cu ei.

Citește și : Israelul vrea cu tot dinadinsul să ajute Libanul! Manevra la care nu se aştepta nimeni

„Faysal al-Wadi şi asociaţii săi au scos ilegal combustibil din Libia şi au folosit această ţară ca zonă de tranzit pentru transportul ilegal de droguri”, a declarat adjunctul secretarului trezoreriei, Justin Muzinich.

„SUA sunt angajate să expună reţelele ilicite care exploatează resursele Libiei spre profitul lor, făcând rău în acelaşi timp poporului libian”, a adăugat el.