DISTRIBUIȚI
archive.almanar.com.lb

Statele Unite au impus joi sancțiuni agenției militare de contrainformații din Venezuela în urma morții căpitanului unei nave care se afla în arest de o săptămână, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Trezoreria SUA a anunțat că va îngheța toate bunurile deținute direct sau indirect de Direcția Generală a Agenției Militare de Contrainformații (DGCIM).


Citește și : Trump găzduieşte la Casa Albă un ‘summit’ pentru a denunţa ‘reaua credinţă’ a reţelelor de socializare

Guvernul de ll aCaracas a confirmat pe 29 iunie moartea lui Rafael Acosta, care fusese arestat cu opt zile în urmă pentru o presupusă implicare într-un complot privind o lovitură de stat.

Organizațiile pentru drepturile omului, liderii politici și familia acestuia au acuzat guvernul de tortură, ceea ce ar fi provocat moartea lui Acosta.

Arestarea motivată politic și moartea tragică a căpitanului Rafael Acosta a fost nejustificată și inacceptabilă”, a declarat secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, într-un comunicat.

Citește și : Opt dintre migranţii salvaţi de nava Sea-Watch 3 vor ajunge în Finlanda

Autoritățile venezuelene l-au înmormântat pe Acosta miercuri în ciuda opoziției familiei sale, care dorea să i se practice autopsia în mod independent.

Procurorul general Tarek Saab a declarat că doi oficiali ai DGCIM au fost acuzați de moartea lui Acosta, fără a da explicații privind felul în care a murit.