DISTRIBUIȚI

Samsung Electronics a anunţat vineri că va muta în Vietnam o parte a producţiei de smartphone-uri din Coreea de Sud, după ce descoperit un nou caz de coronavirus la un angajat sud-coreean, forţând compania să închidă fabrica, transmit Yonhap şi Reuters, scrie agerpres.

Samsung are deja în statul asiatic şase fabrici, este cel mai mare investitor străin în Vietnam, iar investiţiile sale totalizează 17 miliarde de dolari.


Citește și : Slovacia confirmă primul caz de coronavirus

Un purtător de cuvânt al companiei a precizat că Samsung a suspendat operaţiunile la uzina sa din Gumi, după ce un angajat a fost testat pozitiv pentru virus, activitatea urmând să fie reluată sâmbătă, iar etajul unde a lucrat angajatul infectat va fi redeschis duminică.

Samsung produce telefoanele mobile premium Galaxy Z Flip şi Galaxy S20 la fabrica din Gumi, în apropiere de Daegu, unde au fost confirmate cele mai multe cazuri de virus din Coreea de Sud.

Din februarie, şase cazuri de coronavirus au fost descoperite unitatea din Gumi, ceea ce a dus închideri temporare ale fabricii.

Decizia de a muta producţia „unor smartphone-uri telefoanele mobile premium” în Vietnam „are ca obiectiv furnizarea produselor către consumatori într-un mod mai eficient, stabil şi rapid”. După stabilizarea epidemiei de coronavirus (Covid-19), intenţionăm să readucem producţia la Gumi”, se arată într-un comunicat al Samsung, cel mai mare producător mondial de telefoane inteligente.

În ultimul deceniu compania a mutat o mare parte a producţiei de telefoanele mobile inteligente în Vietnam, unde produce peste 50% din telefoanele sale.

Citește și : Încă 17 iranieni au murit de coronavirus. În total sunt 124 de decese!

De asemenea, Samsung a anunţat vineri lansarea pe plan global a modelului său premium S20, aşa cum era programat, pe fondul temerilor că epidemia va afecta cererea de telefoane mobile premium, atât în Coreea de Sud cât şi pe pieţele externe.

Anul trecut, Samsung a pus capăt producţiei de smartphone-uri în China după ce cota sa de piaţă s-a apropiat de zero.