DISTRIBUIȚI
afp

Italia va începe imediat deportarea a 57 de tunisieni salvaţi din Marea Mediterană, a declarat sâmbătă ministrul de Interne Matteo Salvini, la câteva ore după ce migranţii au fost aduşi la ţărm, transmite agenţia dpa, potrivit agerpres.

„Ajutaţi, îngrijiţi, imediat repatriaţi. Cuvintele sunt urmate de fapte”, a scris Salvini pe Twitter.


Citește și : ONU cere israelienilor şi palestinienilor să evite „un nou conflict devastator”

Parte dintre bărbaţii din grupul salvat vor fi trimişi înapoi în Tunisia luni, cu o cursă charter, iar restul, în cursul săptămânii, au precizat surse apropiate cazului, pentru dpa.

Niciunul dintre tunisieni nu a solicitat azil.

Migranţii au fost salvaţi nu departe de insula italiană Pantelleria, aflată între Tunisia şi Italia. Ei au fost aduşi în Sicilia, potrivit presei italiene.

Abordarea fermă a lui Salvini împotriva migranţilor a ajutat la propulsarea la putere, după alegerile din martie, a partidului său de extremă-dreapta Liga.

Citește și : Trump: Am fost sever criticat de presa știrilor false că am fost prea bun cu președintele Putin

Noul guvern de coaliţie a blocat aducerea în porturile italiene de către navele umanitare a migranţilor salvaţi pe mare.

Salvini consideră că toţi migranţii salvaţi din Marea Mediterană ar trebui trimişi înapoi iar solicitările de azil pentru UE să fie făcute în Africa, nu în Europa.