DISTRIBUIȚI
bbc

Salve de tun vor fi trase sâmbătă în Marea Britanie, în Gibraltar şi de pe nave aflate pe mare, în onoarea prinţului Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, care a murit vineri la vârsta de 99 de ani, informează DPA şi EFE, potrivit agerpres.   

Începând cu ora 11.00 GMT, vor fi lansate 41 de serii de salve de tun în oraşe ca Londra, Edinburgh, Cardiff şi Belfast, precum şi de pe distrugătoarele HMS Diamond şi HMS Montrose, a precizat Ministerul Apărării.


Citește și: UPDATE: DOLIU în UK! Prinţul Philip A MURIT la 99 de ani!

Ducele de Edinburgh, soţul suveranei britanice timp de 73 de ani, a slujit în marina regală britanică în timpul celui de-al doilea război mondial şi a avut titlul de Lord Mare Amiral al Marinei Regale.

Amiralul-şef al Marinei, Tony Radakin, a lăudat „empatia autentică” şi „aprecierea” pe care ducele le-a arătat pentru acest corp al armatei. „Spiritul său generos, aprecierea pentru toate aspectele serviciului naval şi înţelegerea profundă a valorilor, standardelor şi etosului nostru l-au făcut un prieten apropiat pentru acest serviciu timp de peste opt decenii”, conform unui comunicat citat de EFE.

Citește și: Republica Moldova va cumpăra 400.000 de doze de vaccin chinezesc Sinovac

Trupul prinţului Philip va rămâne la Castelul Windsor, reşedinţa familiei regale de lângă Londra, până la funeraliile care vor avea loc în capela St George din apropiere la o dată ce urmează să fie anunţată.