DISTRIBUIȚI
AFP

Şaisprezece persoane suspectate că au participat la un complot împotriva regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei au fost eliberaţi joi, la cererea suveranului, a anunţat agenţia de presă Petra, preluată de AFP, potrivit agerpres

„Din grija regelui Abdullah al II-lea în această lună a iertării (luna Ramadanului), 16 deţinuţi arestaţi în timpul recentelor evenimente au fost eliberate”, a anunţat generalul Hazem Majali, procurorul general al Curţii de Securitate a Statului.


Citește și : Condiţiile de detenţie ale lui Navalnîi respectă standardele internaţionale

Principalii doi suspecţi, Bassem Awadallah şi Sharif Hassan bin Zaid, rămân cu toate acestea în arest. Generalul Majali a precizat că ei nu au fost eliberaţi din cauza „rolului lor şi a faptelor care le sunt imputate”.

O criză fără precedent a zdruncinat la începutul lui aprilie monarhia iordaniană: prinţul Hamza, fratele vitreg al regelui Iordaniei a fost acuzat că a pus în pericol monarhia, acuzaţie pe care el o respinge. Au fost arestate în jur de 20 de persoane şi, la presiunile familiei regale, prinţul a promis că va rămâne loial regelui, care i-a retras în 2004 titlul de prinţ moştenitor în favoarea fiului său cel mare.

Pentru a evoca această criză, regele Abdullah a vorbit despre „răzvrătire”.

La rândul său, vicepremierul Aymane Safad l-a acuzat pe prinţul Hamza de implicare într-un „plan malefic” menit să destabilizeze tronul.

Citește și : În ciuda pandemiei, Brit Awards 2021 se va ţine cu public