DISTRIBUIȚI
Bangladesh Sangbad Sangstha

Şaisprezece persoane au murit şi peste 60 au fost rănite sâmbătă seara într-un carambol pe o autostradă din provincia Hunan din centrul Chinei, au anunţat duminică autorităţile. Imaginile de la faţa locului difuzate de presa chineză arată camioane în flăcări şi maşini distruse, relatează Xinhua, AFP şi EFE, potrivit agerpres

În decurs de 10 minute, sâmbătă seara, aproape 50 de vehicule au fost implicate în cinci coliziuni pe o autostradă din provincia Hunan, „unele vehicule luând foc”, a anunţat poliţia rutieră locală într-un comunicat.


Citește și : SUA au doborât balonul chinez (media)

Imaginile republicate online de „People’s Daily”, publicaţie de stat, arată mai multe camioane în flăcări cu logo-uri ale unor companii de livrare, maşini zdrobite şi răsturnate şi un nor de fum negru ridicându-se de la locul accidentului.

Potrivit poliţiei rutiere, 16 persoane au murit în carambol, dintre care şapte într-o singură coliziune, iar alte 66 au fost rănite.

Potrivit Cotidianului Poporului, carambolul a avut loc pe tronsonul autostrăzii Xuzhou-Canton care trece prin oraşul Changsha. Peste 180 de salvatori au fost trimişi sâmbătă la faţa locului.

Duminică, Ministerul pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă a anunţat că a cerut o anchetă privind cauza multiplelor accidente, deşi totul indică lipsa de vizibilitate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi viteza excesivă.

Citește și : Iranul îl critică pe directorul AIEA, Rafael Grossi