DISTRIBUIȚI
YouTube

Austria a evitat reducerea bugetului său naţional până la numai 102.000 euro după ce un parlamentar din opoziţie a semnalat în ultimul moment lipsa cuvântului ‘milioane’ din textul legii cu puţin timp înaintea supunerii la vot a acesteia, relatează vineri dpa, potrivit agerpres.

Legea corectată a fost adoptată vineri, permiţând ca bugetul avut la dispoziţie de guvernul austriac în acest an să fie de 102 miliarde euro (102.000 de milioane).


Citește și : Coreea de Sud LIMITEAZĂ numărul de elevi în şcoli

Dacă legea ar fi fost adoptată în forma sa iniţială, ”republica ar fi întâmpinat o insolvenţă tehnică”, a afirmat Jan Krainer, parlamentarul social-democrat care a detectat eroarea respectivă.

Opoziţia austriacă l-a criticat pe ministrul finanţelor Gernot Blümel pentru prezentarea unui proiect de buget cu date ce fuseseră calculate înaintea izbucnirii crizei coronavirsului şi că documentul nu reflectă scăderea aşteptată a veniturilor fiscale.

Citeşte şi: Trump a semnat ordinul ce loveşte în plin reţelele sociale

În aceste condiţii, Partidul Social-Democrat, formaţiunea liberală NEOS şi Partidul Libertăţii (de extremă dreapta) au votat contra lui Blümel într-o moţiune supusă la vot vineri dimineaţă. Totuşi, această moţiune a fost simbolică, întrucât ministrul finanţelor a fost susţinut de majoritatea guvernamentală formată din Partidul Popular şi ecologişti.