DISTRIBUIȚI

Un candidat politic din SUA a refuzat să călătorească alături de o femeie reporter dacă nu este însoţită şi de un coleg al acesteia, declanşând o adevărată furtună în social media, relatează joi agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Jurnalista, Larrison Campbell, a cerut să meargă împreună cu Robert Foster, candidat republican la funcţia de guvernator al statului Mississippi, într-un turneu de campanie de 15 ore, dar echipa de campanie a acestuia i-a pus condiţia să vină cu ei şi un coleg jurnalist.


Citește și: URGIE în paradisul Greciei: Doi turiști români AU MURIT! – VIDEO

Explicaţia staff-ului de campanie a fost că „imaginea candidatului alături de o femeie, chiar dacă este vorba de un reporter în timpul lucrului, ar putea fi folosită într-o campanie de denigrare pentru a insinua existenţa unei relaţii extraconjugale, iar echipa lui Foster nu-şi poate asuma acest risc”, a scris Campbell în Mississippi Today.

Campbell şi redactorul şef al publicaţiei la care lucrează au conchis că „solicitarea a fost sexistă” şi au ales să o refuze.

Foster a replicat miercuri pe Twitter, constatând că „aşa cum era de aşteptat, stânga liberală şi-a ieşit din minţi” din cauză că el a ales să nu stea singur alături de altă femeie.

(Liberalii de stânga) „nu pot să creadă că, în 2019, mai sunt oameni care preţuiesc relaţia cu soţia lor şi pun la loc de cinste credinţa creştină”, a adăugat candidatul, menţionând că el şi soţia sa urmează învăţăturile evanghelistului Billy Graham care le cer bărbaţilor să nu-şi petreacă timpul în compania altor femei în afara propriilor soţii.

Din valul de reacţii care au urmat pe reţeaua socială, majoritatea au denunţat poziţia candidatului republican.

Citește și: Iranul a încercat să intercepteze un petrolier britanic în Golful Persic

„Poate că Robert Foster nu ar trebui să deţină o funcţie publică, dacă are astfel de orientări religioase extreme şi/sau nu se poate controla când se află în preajma femeilor”, a scris un utilizator.

Totuşi, au fost şi răspunsuri favorabile. „Ai primit clar votul nostru”, a scris un altul.

Poziţia lui Robert Foster în acest incident aminteşte de cea formulată de actualul vicepreşedinte al SUA Mike Pence, care a afirmat într-o serie de interviuri că nu ar lua masa singur cu o altă femeie în afară de soţia sa, notează Reuters.