DISTRIBUIȚI

 Ambasadorul rus în Sudan, Mirgaias Şirinski, găsit mort miercuri seara în piscina reşedinţei sale din Khartoum, a încetat din viaţă în urma unei crize cardiace, a anunţat joi Ministerul de Externe rus, relatează AFP, conform agerpres.

Mirgaias Şirinski, cunoscător al limbilor arabă şi engleză, fusese numit ambasador în Sudan în decembrie 2013. El mai fusese anterior ambasador în Rwanda între anii 2006-2013.


Şirinski (63 de ani) este al patrulea ambasador rus care a murit în timp ce se afla în funcţie în ultimul an, după asasinarea la Ankara în decembrie 2016 a ambasadorului rus în Turcia Andrei Karlov (62 de ani), şi decesele în ianuarie 2017 a ambasadorului Rusiei în India, Alexander Kadakin (67 de ani), în urma unei boli, şi a ambasadorului Rusiei la ONU Vitali Ciurkin (64 de ani), în februarie.

Citeşte şi: Confruntări VIOLENTE între poliţiştii italieni şi refugiaţii din Roma – VIDEO

‘El a fost găsit în reşedinţa sa cu simptomele unui atac de cord’, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, în cadrul unei conferinţe de presă.

Membrii ambasadei ruse au chemat imediat un medic însă ‘salvarea lui Şirinski a fost imposibilă’, a adăugat ea.

Autorităţile sudaneze au indicat miercuri seara că pista criminală este exclusă şi, potrivit primelor elemente ale anchetei, ambasadorul rus a murit din cauze naturale.