DISTRIBUIȚI
Reuters

Doi poliţişti şi un manifestant au fost răniţi marţi la Sofia, în timp ce protestatari care cereau demisia guvernului încercau să pătrundă în clădirea parlamentului bulgar, a anunţat poliţia, potrivit AFP şi agerpres.

„Poliţişti care încercau să salveze un tânăr lovit de un exploziv aruncat în mijlocul mulţimii au fost atacaţi de manifestanţi”, a declarat directorul adjunct al poliţiei din Sofia, Anton Zlatanov.


Citeşte şi: Accident feroviar în Cehia! Sunt zeci de răniţi!

„Între timp, mai mulţi provocatori au încercat să pătrundă în clădirea parlamentului”, lângă sediul guvernului, spărgând ferestre şi „aruncând sticle umplute cu un lichid inflamabil şi cu vopsea roşie în direcţia poliţiştilor”, a precizat el.

Şase persoane au fost reţinute, a adăugat Anton Zlatanov.

„Au fost mici grupuri de suporteri ai unor echipe de fotbal şi alţi provocatori care au căutat să declanşeze violenţe între manifestanţi şi poliţişti”, a explicat el.

Manifestaţii împotriva corupţiei şi pentru demisia guvernului căruia protestatarii îi reproşează legături cu oligarhia au loc de o săptămână la Sofia şi în alte oraşe din Bulgaria. Circa 5.000 de manifestanţi au scandat marţi la Sofia „mafia” şi „demisia” în faţa sediului guvernului de centru-dreapta condus de Boiko Borisov.

Citeşte şi: RECORD de morţi de coronavirus în Florida

Procuratura a avertizat marţi împotriva unor posibile provocări organizate de un magnat al jocurilor de noroc care face obiectul a 18 capete de acuzare şi s-a refugiat în Dubai. Procuratura a publicat înregistrări ale discuţiilor telefonice ale acestui om de afaceri care felicita şi încuraja protestele antiguvernamentale din Bulgaria pe reţele sociale.

Miercuri, manifestanţii sprijiniţi de opoziţia socialistă, precum şi de opoziţia de dreapta, şi-au dat întâlnire în jurul parlamentului unde socialiştii urmează să depună o moţiune de cenzură.