DISTRIBUIȚI

Site-ul video online RuTube, cunoscut ca alternativa rusă la YouTube, a fost victima celui mai mare atac informatic de la crearea sa, a informat marţi platforma rusă citată de EFE, potrivit agerpres

„Ne-am confruntat cu cel mai mare atac informatic din istoria RuTube”, potrivit mesajului postat pe canalul Telegram.


Citește și : Aderarea Suediei la NATO ar consolida apărarea regiunii nordice

Repunerea în funcţiune a serviciului, care de luni nu mai este operaţional, „va necesita mai mult timp decât estimau iniţial tehnicienii”, se arată în mesaj.

RuTube a respins însă informaţiile din mass-media ruse, potrivit cărora piraţii informatici au şters codul sursă al platformei şi care nu va mai putea funcţiona.

Potrivit concernului mediatic rus Gazprom Media, la sfârşitul lunii martie un sfert din audienţa rusă de pe YouTube s-a mutat pe alternativa rusă RuTube, care avea deja la momentul respectiv peste 25 de milioane de utilizatori.

Citește și : Circa 100 de civili sunt captivi în oţelăria Azovstal din Mariupol

Mai mulţi responsabili ruşi au sugerat blocarea platformei video YouTube care a restricţionat accesul mediilor statale ruse ce transmiteau campania militară din Ucraina.

RuTube, înfiinţată în anul 2000, anunţase în urmă cu câteva luni că demarează un proces de modernizare pentru a se plia expectativelor şi necesităţilor audienţei sale.