DISTRIBUIȚI
YouTube

Redactorul-şef al canalului de ştiri pro-Kremlin Russia Today (RT) i-a propus un post de prezentator lui Evo Morales, care a demisionat recent de la Preşedinţia Boliviei după trei săptămâni de proteste împotriva realegerii lui, informează luni AFP, potrivit agerpres.

„Îi propun lui Morales un loc de muncă pasionant, de prezentator” la RT în limba spaniolă, a scris luni Margarita Simonian pe mesageria Telegram.


Citește și: Trump încurajează Iranul să elibereze agentul FBI: ‘Ar fi un pas pozitiv!’

Finanţat de statul rus, postul de ştiri non-stop RT emite în limbile rusă, engleză, arabă, spaniolă, franceză şi germană. Pentru numeroase state europene şi pentru SUA, RT este un canal de propagandă şi de dezinformare prorus, ceea ce postul dezminte, definindu-se drept o voce independentă faţă de dominaţia mediatică occidentală.

Margarita Simonian a subliniat că Morales nu ar fi primul şef de stat care s-ar ralia echipelor sale, fostul preşedinte ecuadorian Rafael Correa animând de peste un an pe RT un talk-show politic în spaniolă. „El nu se plânge”, a dat ea asigurări.

Citește și: Mexicul, Argentina, Venezuela și Cuba condamnă LOVITURA de STAT împotriva lui Evo Morales

Evo Morales, la putere în Bolivia din 2006, şi-a anunţat demisia duminică, în urma unei noi zile marcate de noi confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine, precum şi a unor demisii în serie a mai mulţi miniştri şi deputaţi.

Morales s-a bucurat de susţinere din partea unor oficiali ai stângii din America Latină, care, asemeni preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, au calificat drept „lovitură de stat” evenimentele care au dus la demisia lui.