DISTRIBUIȚI
European Pharmaceutical Review

Producătorul rus de medicamente Pharmasyntez a cerut Kremlinului permisiunea de a produce o versiune generică a Remdesivir, tratamentul împotriva COVID-19 al companiei americane Gilead Sciences, fără patent, a relatat luni ziarul Vedomosti, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Pharmasyntez cu sediul în Siberia a solicitat anterior de la Gilead o licenţă voluntară pentru a produce şi distribui medicamentul în Rusia, a declarat directorul companiei, Vikram Punia, pentru Reuters în acest an.


Citeşte şi: Autorităţile din Peru au redeschis Machu Picchu

Dar nu a reuşit să producă medicamentul întrucât este protejat de un patent şi Gilead nu a răspuns la o cerere de licenţă voluntară, potrivit Vedomosti, citând o scrisoare trimisă de Punia către mai multe ministere ruse.

Firma rusă a finalizat un studiu clinic al medicamentului generic, etichetat Remdeform, pe 300 de pacienţi din 23 de spitale ruseşti.

Citeşte şi: Procesul Charlie Hebdo a fost SUSPENDAT! Mai mulţi inculpaţi sunt infectaţi cu COVID!

Gilead a acordat o astfel de permisiune pentru fabricarea medicamentului său producătorilor din 127 de ţări. Acestea sunt în principal ţări cu venituri mici sau cu alte obstacole semnificative în calea accesului la asistenţă medicală, a declarat Gilead.

În scrisoarea sa, Punia a cerut guvernului rus să activeze un proces de licenţiere obligatorie în care guvernul va acorda licenţe pentru a realiza în Rusia produse brevetate fără permisiunea titularului patentului, în interesele securităţii şi apărării naţionale, potrivit Vedomosti.