DISTRIBUIȚI
Alianta pentru Unitatea Romanilor
Alianta pentru Unitatea Romanilor

sursa foto:  Alianța pentru Unitatea Românilor

Cu siguranță ati auzit de implicarea unor state în campaniile electorale din alte state. Nu cred că uită nimeni acuzațiile privind implicarea rușilor, chinezilor, nord-coreenilor sau iranienilor din campania electorală din Statele Unite ale Americii din 2016 sau 2020, din Marea Britanie în privința Brexit, în alegerile prezidențiale din Franța sau Țările Baltice.

Acuzații timide… dar tot mai viguroase în ultima vreme apar și în România. Se implică o putere străină în alegerile parlamentare din România anului 2020? Tot ce este posibil dacă ne luăm după ultimele semnalări venite din zona celor care cercetează și urmăresc atent fenomenul.


În ultimele trei săptămâni cei care monitorizează zona online au văzut o explozie a prezenței AUR pe această nișă. Tiparul pare a fi același cu atacurile semnalete de FBI, MI6, DGSE și serviciile de informații din zona Baltică – zeci de mii de conturi false de Facebook și alte rețele sociale care trolează tot ce prind în zona celor vizați. Fiecărei categorii sociale îi sunt livrate mesaje specifice, iar live-urile partidelor sunt atacate de la cap la coadă de mesaje pro-AUR (Alianța pentru Unitatea Românilor) și anti-instituții ale statului împletite meșteșugit cu mesaje de real-politik față de puteri de mai la Estul României.

La o verificare sumară și la întâmplare a autorilor mesajelor lansate la foc automat în tot ce mișcă în online se poate lesne observa ca sunt conturi de curând create, fară conținut și cu fotografii false.

Observația merge mai departe. Dacă dorești să inițiezi un dialog cu un astfel de cont nu vei obține nici un răspuns și mesajele continuă mecanic semn că în spatele mesajelor se află boți și ferme de servere care au puterea sa servească în timp real orice comandă primită.

Merită spus că și liderii principali ai acestei formațiuni sunt cu stagii consistente pe ruta Chișinău-Moscova și retur. Asta pentru acuratețe și lărgirea orizonturilor celor scrise mai sus.

În fine… interesant e de văzut și ce îi mână în luptă pe cei care ca la un semn au început în spațiul public să anunțe iminența unui scor bun la alegeri pentru o formațiune aproape inexistentă acum o lună. La o simplă căutare pe google o să dați de personaje interesante care anunță asta. Faceți apoi legătura între istoria acestor personaje cu evenimente legate de acea Putere de la Est și veți vedea un tablou mai clar.

Acuzate că că s-ar implica în alegerile din 6 decembrie au fost și serviciile speciale românești. Există o teorie că AUR ar fi creația serviciilor serviciilor speciale pentru a tempera avântul USR, despre care se susține de mult că ar fi fost creat în laboratoarele serviciilor de informații.

Sunt destui cei care susțin că implicați de această dată ar fi cei din zona serviciilor de informații ale Armatei și că deriva nationalist – extremistă arătate de mulți lideri ai AUR își au baza în această zonă.

E o pistă interesantă care ar merita verificată mai intens. Poate dacă am conexa această a doua teorie cu prima ar ieși ceva și mai interesant și poate cele două teorii sunt complementare și atunci situația ar fi cu adevărat o problemă.