DISTRIBUIȚI
RIA Novosti

Situaţia provocată de epidemia de COVID-19 în Rusia va mai dura încă cel puţin opt luni, a avertizat vineri ministrul sănătăţii, Mihail Muraşko, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘În opinia mea, este improbabil că o revenire la viaţa normală – concerte, zboruri, muncă şi vacanţe propriu-zise – se va întâmpla mai devreme de februarie’, a afirmat ministrul Muraşko, citat de agenţia Interfax.


Citeşte şi: Doi foşti preşedinţi din Panama sunt inculpaţi pentru spălare de bani

Muraşko a mai spus că măştile trebuie purtate în spaţiile publice pentru a se preveni infectarea celor din jur.

‘Infecţia este transmisă prin picături în aer, iar masca este o barieră’, a explicat el, recomandând ca măştile să fie schimbate după două ore de folosire.

El a reamintit că ‘infecţia nu poate fi controlată medicamentos pe deplin’.

Potrivit ministrului rus, purtarea măştilor în spaţiile publice va putea lua sfârşit doar atunci când va exista un vaccin sau un tratament ‘de care putem fi 100% siguri’.

Rusia a raportat peste 667.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, al treilea bilanţ după SUA şi Brazilia.

Citeşte şi: 20 de saudiţi sunt judecaţi în Turcia pentru asasinarea lui Jamal Khashoggi

În majoritatea regiunilor din Rusia au fost impuse măsuri de izolare timp de două luni pentru limitarea transmiterii virusului. Restricţiile au fost relaxate în ultimele săptămâni pe fondul unei scăderi a ratei de infectare.

Potrivit statisticilor oficiale, virusul a ucis în Rusia aproape 10.000 de oameni, dintre care în jur de 500 de cadre medicale.