DISTRIBUIȚI
Sputnik

Aproximativ jumătate dintre ruşi cred că preşedintele Vladimir Putin ar trebui să se menţină la putere după ce actualul său mandat prezidenţial se va încheia în patru ani, în timp ce cealaltă jumătate consideră contrariul, arată un sondaj de opinie dat publicităţii vineri, informează dpa, potrivit agerpres.

Întrebaţi într-un sondaj la nivel naţional dacă Putin ar trebui să se retragă de la conducerea Rusiei după anul 2024, circa 46% dintre respondenţi au răspuns „da”, în timp ce 45% au răspuns „nu”, potrivit sondajului realizat de Centrul Levada.


Citește și : Primul cetăţean britanic decedat pe vasul Diamond Princess din cauza Covid-19

Vladimir Putin, 67 de ani, s-a menţinut la putere în Rusia timp de două decenii, ca preşedinte sau ca premier, fiind cel mai longeviv liderul rus sau sovietic după Iosif Visarionovici Stalin.

Ruşii ar urma să voteze în două luni asupra unei serii întregi de amendamente la Constituţie, dintre care unele ar putea să-i permită lui Putin să păstreze o parte din putere la finalul actualului său mandat.

Citește și : OMS creşte evaluarea riscului ameninţării globale legate de noul coronavirus de la ‘ridicat’ la ‘foarte ridicat’

Un sfert dintre respondenţii la sondaj au spus că intenţionează să voteze în favoarea amendamentelor, în timp ce alţi 10% au afirmat că vor vota împotrivă. Cea mai mare parte dintre participanţii la sondaj, 37%, au declarat că intenţionează să voteze dar sunt încă indecişi cum anume vor vota.