DISTRIBUIȚI
iNews

Optzeci şi şapte de persoane au fost ucise în atacul rusesc din 17 mai asupra unei baze militare ucrainene în nordul Ucrainei, potrivit unui nou bilanţ făcut public luni de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de AFP, potrivit agerpres.

‘Sub dărâmăturile de la Desna sunt 87 de cadavre’, a indicat Zelenski în cursul unei intervenţii în format de videoconferinţă la reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos (Elveţia).


Citeşte şi: Hillary Clinton A APROBAT diseminarea în presă a acuzațiilor privind aşa-zisele legături ale lui Trump cu Rusia – Black News

Acesta ar putea fi unul dintre cele mai sângeroase bilanţuri ale bombardamentelor ruse în Ucraina de la începutul războiului în 24 februarie, notează AFP.

Bombardamentul a vizat o localitate unde se afla o tabără militară de antrenament, la aproximativ 50 km nord de Kiev, în regiunea Cernigov. Un bilanţ anterior consemna opt morţi şi 12 răniţi.

Citeşte şi: Cel puţin şapte morţi după declanşarea unui incendiu pe un feribot în Filipine – Black News

Este un atac neobişnuit în această regiune din apropierea capitalei ucrainene, aflată sub controlul soldaţilor ucraineni după retragerea trupelor ruse din regiunea Kievului în ultimele zile ale lunii martie.

‘Aceste persoane nu vor cunoaşte viitorul Ucrainei’, a adăugat Zelenski, referindu-se la victime. Ucraina ‘plăteşte scump pentru libertatea şi independenţa sa şi pentru această luptă’, a adăugat el.