DISTRIBUIȚI

Autorităţile de ocupaţie rusă din regiunea Zaporojie, sudul Ucrainei, au acuzat vineri Kievul de un atac sângeros asupra unei coloane cu maşini civile, atac pe care Kievul îl impută la rândul său Moscovei şi care s-a soldat cu 23 de morţi, informează AFP, potrivit agerpres.

„Combatanţii ucraineni au comis un nou act terorist. Văzând că populaţia se îndrepta în masă spre partea (ocupată) din Zaporojie, ei au lovit o coloană cu zeci de maşini civile”, a acuzat pe Telegram un responsabil al ocupaţiei regionale, Vladimir Rogov.


Citeşte şi: Uraganul Ian a devastat Florida şi se îndreaptă acum spre sudul SUA; cel puţin 12 oameni au murit – Black News

Guvernatorul ucrainean al regiunii Zaporojie, Oleksandr Staruh, a anunţat cu puţin timp înainte că cel puţin 23 de persoane au fost ucise şi 28 rănite într-un atac cu rachetă comis de forţele ruse şi care a lovit un convoi de vehicule în care se aflau civili ucraineni, în apropierea oraşului Zaporojie, din sudul Ucrainei.

De asemenea, autorităţile de ocupaţie din regiunea Herson, tot în sudul Ucrainei, au anunţat că un responsabil al administraţiei locale a fost ucis vineri într-un atac ucrainean.

Citeşte şi: Uniunea Europeană lucrează la un nou indice pentru gazele naturale lichefiate – Black News

Alexei Katerintcev, prim-adjunct al şefului administraţiei regiunii Herson, însărcinat cu securitatea regiunii, a fost ucis „într-o lovitură precisă” întreprinsă de forţele ucrainene cu ajutorul a două rachete lansate de un sistem HIMARS asupra domiciliului său, a anunţat un cadru al ocupaţiei ruse, Kiril Stremousov, citat de agenţia TASS.

Rusia, care pe 24 februarie a invadat Ucraina în ceea ce ea numeşte ‘operaţiune militară specială’, neagă că acţiunile sale vizează în mod deliberat civilii, deşi atacurile sale au provocat distrugeri în oraşe ucrainene.