DISTRIBUIȚI

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Laurence Boone, a declarat miercuri că ruşii care fug din ţară pentru a evita să fie mobilizaţi în armată nu vor primi în mod automat vize pentru Franţa, dar că vor fi luate în considerare situaţia lor şi riscurile de securitate, transmite Reuters, potrivit agerpres.

‘Avem condiţii restrictive sub care pot fi acordate vize. Ne vom asigura că jurnalişti, persoane care luptă împotriva regimului, artişti şi studenţi pot veni în continuare aici, şi vom acorda vize analizând fiecare caz în parte, luând în considerare riscurile de securitate’, a spus Laurence Boone într-un interviu la postul de radio Franceinfo.


Citeşte şi: Un autobuz plin cu pasageri A CĂZUT într-o prăpastie din India! Cel puţin 25 de oameni au murit! – Black News

Întrebată dacă toţi cei care dezertează din armata rusă vor fi primiţi pe teritoriul Europei, ea a afirmat că fiecare caz va fi examinat separat şi că procedura de obţinere a unei vize Schengen va fi prelungită la 40 de zile, în loc de 15 în mod uzual, astfel încât să se întreprindă o investigaţie în cazul persoanei care solicită viză sau azil politic.

‘Vrem să păstrăm accesul la azil politic în Europa pentru persoanele care au nevoie cu adevărat de el şi să evităm riscurile de securitate’, a explicat Laurence Boone.

Citeşte şi: Putin a promulgat legea privind anexarea a patru regiuni ucrainene – Black News

Potrivit secretarului de stat francez, câteva ţări situate mult mai aproape de Rusia vor să-şi închidă complet graniţele pentru cetăţenii ruşi care vor să plece din ţară.