DISTRIBUIȚI

Mai multe explozii au avut loc luni dimineaţa în capitala ucraineană Kiev, precum şi în oraşele Lvov, Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea, informează agenţiile de presă internaţionale, potrivit agerpres.

Radioul public ucrainean Suspilne a informat, citând serviciile de urgenţă, că exploziile de la Kiev au cauzat morţi şi răniţi, însă nu au fost prezentate cifre.


Citeşte şi: Mai multe explozii puternice au fost auzite în centrul Kievului – VIDEO – Black News

„Mai multe explozii (au avut loc) în districtul Şevcenko (Şevcenskivskii), în centrul capitalei”, a anunţat la rândul său, pe mesageria Telegram, primarul capitalei Vitali Kliciko. „Detalii mai târziu”, a adăugat el, potrivit Reuters.

Puţin mai târziu, Klicko a anunţat că atacurile de luni dimineaţa au vizat mai multe clădiri, dintre care unele fac parte din „infrastructura critică” a capitalei ucrainene.

La rândul său, guvernatorul regiunii Lviv (Lvov, Liov), Maxim Kozitski, a anunţat că oraşul din vestul Ucrainei, care până acum fusese în general ferit de lupte cu armata rusă, a fost bombardat luni dimineaţa. „Au fost înregistrate lovituri asupra infrastructurilor energetice ale regiunii Lviv”, îndemnându-i pe locuitori „să rămână în adăposturi” în faţa „ameninţării cu noi atacuri”.

Martori citaţi de agenţia de presă britanică au informat despre un nor de fum negru înălţându-se deasupra clădirilor. Un jurnalist al AFP a văzut numeroase ambulanţe în centrul Kievului, deplasându-se spre locurile unde au avut loc exploziile, iar un martor a declarat pentru Reuters că a văzut un crater uriaş în una dintre intersecţiile din centrul capitalei şi maşini total distruse, înnegrite şi acoperite de schije.

Explozii au fost raportate de asemenea la Lvov, Ternopil şi Jitomir, în vestul Ucrainei, precum şi în oraşul Dnipro din centrul acestei ţări.

Citeşte şi: Phenianul afirmă că testele sale recente au fost exerciţii ‘nucleare tactice’ – Black News

Rusia renunţase la o ofensivă timpurie asupra Kievului, în faţa rezistenţei ucrainene ferme, întărită de armele livrate de Occident.

De atunci, Moscova s-a concentrat pe sudul Ucrainei şi pe Donbas, vast teritoriu din estul acestei ţări format din regiunile învecinate Lugansk şi Doneţk, desfăşurând acolo o artilerie copleşitoare, în una dintre cele mai dure lupte la sol ce are loc în Europa după Al Doilea Război Mondial.