DISTRIBUIȚI
Firefighters operate at an oil refinery which caught fire following a missile attack near the port city of Odesa, amid the ongoing Russia's invasion, in Ukraine, April 3, 2022. REUTERS/Nacho Doce TPX IMAGES OF THE DAY

Un atac cu rachetă în apropierea oraşului-port Odesa, din sud-vestul Ucrainei, s-a soldat cu patru răniţi, între care un copil în stare gravă, potrivit armatei ucrainene, citată de dpa, Dnepr.express şi Unian, transmite şi  agerpres.

Comandamentul de operaţiuni Sud al armatei ucrainene a indicat că ţinta vizată era podul care trece peste Limanul Nistrului, avariat în atacuri anterioare.


Citeşte şi: ATAC armat într-o biserică din SUA! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

„În urma unui atac cu rachetă asupra regiunii Odesa efectuat de avioane strategice ruseşti a fost lovit un obiectiv de infrastructură turistică, clădirea a fost distrusă şi un incendiu a izbucnit la faţa locului. Echipe de intervenţie şi un grup de anchetatori acţionează la locul atacului”, menţionează Comandamentul de operaţiuni Sud pe contul său de Telegram.

Potrivit informaţiilor preliminare, doi adulţi şi un copil au fost răniţi, acesta din urmă cel mai grav. Ulterior, bilanţul a fost actualizat consemnând patru persoane rănite.

Odesa, oraş-port la Marea Neagră, a fost bombardată mai rar până în prezent în cursul invaziei ruse în Ucraina.

Nu există deocamdată vreo confirmare a acestui atac din partea rusă.

Ministerul rus al Apărării a raportat anterior luni că peste 100 de atacuri aeriene asupra infrastructurii militare ucrainene au fost efectuate în cursul nopţii de duminică spre luni.

În acelaşi timp, trupele ucrainene, care contraatacă forţele ruse în nord-estul Ucrainei, le-au împins pe acestea înapoi din oraşul Harkov şi au avansat până la graniţa cu Rusia, au declarat luni responsabili ucraineni, citaţi de Reuters, care nu a putut verifica în mod independent această informaţie.

Aceste evoluţii, dacă se vor confirma, ar marca o nouă schimbare de dinamică în favoarea forţelor ucrainene la aproape trei luni de la începutul conflictului, intrat luni în cea de-a 82-a zi, şi ar releva că armata ucraineană reuşeşte din ce în ce mai mult să împingă trupele ruse în nord-est, după ce agenţiile de informaţii occidentale remarcaseră că ofensiva Moscovei în Donbas bate pasul pe loc.

Confruntări au fost semnalate luni în apropiere de Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, în ceea ce un consilier al ministrului de interne ucrainean Vadim Denisenko a spus că este „contraofensiva noastră”.

Ministerul ucrainean al Apărării a precizat într-un mesaj pe Facebook că Batalionul 227 din cadrul Brigăzii a 127-a a Forţelor de apărare teritorială a atins frontiera cu Rusia, exclamând: „Împreună spre victorie!”

Ministerul a publicat duminică un clip video pe Facebook care arată aproximativ 12 soldaţi ucraineni la un post de frontieră, în culorile drapelului ucrainean.

Citeşte şi: Comportamentul Rusiei echivalează cu repudierea acordului cu NATO – Black News

Guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Sinegubov, a scris pe contul său de Telegram că trupele au restabilit postul de la graniţă.

„Le mulţumim tuturor celor care, riscându-şi viaţa, eliberează Ucraina de invadatorii ruşi”, a afirmat Sinegubov.

Ucraina a repurtat o serie de succese de la invazia rusă în 24 februarie, forţând comandanţii ruşi să abandoneze avansul spre Kiev, după care a înregistrat progrese rapide în jurul Harkovului.