DISTRIBUIȚI

Ministerul Justiţiei din Rusia doreşte depenalizarea actelor de corupţie dacă acestea sunt comise din ‘motive obiective’, relatează marţi media oficiale ruse, citate de dpa şi RIA Novosti, potrivit agerpres.

Nerespectarea legilor stabilite pentru combaterea corupţiei nu va fi considerată o infracţiune dacă fapta nu a putut fi evitată din motive obiective, conform proiectului de lege.


Citește și: Incident armat în SUA. Patru polițiști au fost împușcați! FOTO/VIDEO

Actuala legislaţie rusă nu prevede scutirea de răspundere în astfel de cazuri.

Ministerul Justiţiei rus lucrează în prezent la modificarea legislaţiei anticorupţie pentru a dezincrimina cazurile în care nerespectarea interdicţiilor stabilite se datorează unor ‘circumstanţe insurmontabile’.

La elaborarea amendamentelor participă de asemenea Ministerul de Interne, Comitetul de anchetă, Parchetul General şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Kremlinul nu are în prezent o poziţie clară cu privire la această problemă, a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Peskov. Pentru a deveni lege, proiectul trebuie să fie aprobat de parlament.

Citește și: Ce se întămplă astăzi în parlamentul britanic va atârna greu pe Brexit

La sfârşitul anului trecut, Comitetul de anchetă rus a estimat că, începând din 2011, prejudiciile în urma infracţiunilor de corupţie s-au cifrat la 123 miliarde de ruble.

Conform indicelui de percepţie a corupţiei pe 2018 al Transparency International, Rusia este cea mai coruptă ţară din Europa.