DISTRIBUIȚI
Pagina de Rusia

 Rusia ‘ucide şi va ucide terorişti’ fie la Idlib, ultimul bastion al insurgenţilor asupra căruia planează spectrul unei ofensive a regimului, fie oriunde în altă parte în Siria, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova, citată de AFP, potrivit agerpres.

‘Am ucis, ucidem şi vom ucide terorişti (…). Şi nu contează dacă ei se află la Alep, Idlib sau oriunde în altă parte în Siria’, a afirmat Zaharova, citată de agenţiile de presă ruse. ‘E vorba de securitatea noastră’, a adăugat ea.


Citește și : Moscova încearcă să liniştească NATO în legătură cu cele mai mari exerciţii militare ale Rusiei din ultimii 40 de ani

Patru avioane ale armatei ruse au bombardat marţi ţinte ale grupării Hayat Tahrir al-Sham, fosta ramură siriană a Al Qaida, în regiunea Idlib, ultimul bastion important al insurgenţilor în nord-vestul Siriei.

Regimul de la Damasc se ambiţionează să recucerească această regiune, dominată în proporţie de 60% de către gruparea Hayat Tahrir al-Sham (fostul Front Al-Nusra) şi unde sunt prezente şi o mulţime de facţiuni rebele.

Sute de civili părăsesc în grabă provincia Idlib, încercând să caute refugiu mai la nord, de teama unui asalt al forţelor guvernamentale, informează joi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit căruia sud-estul Idlib a fost vizat joi dimineaţă de loviturile de artilerie ale regimului sirian.

În cazul unei ofensive, ONU şi comunitatea internaţională se tem de o catastrofă umanitară de o amploare fără precedent în provincia Idlib, unde trăiesc aproximativ trei milioane de locuitori, dintre care jumătate sunt persoane strămutate, potrivit ONU.

Citește și : Trump şi Kim Jong Un ‘fac schimb de bezele’: ‘Îţi mulţumesc! Împreună vom reuşi!’

Aceste declaraţii ale diplomaţiei ruse survin în ajunul unui summit la care vor participa vineri la Teheran preşedinţii Iranului, Rusiei şi Turciei, ţări care îi sprijină pe principalii protagonişti ai conflictului sirian.