DISTRIBUIȚI
Security blocks the entrance to the Topos Congress hotel in the soccer World Cup host city of Rostov-on-Don, Russia June 26, 2018. Reuters witnesses at the scene said they were told by police that they had been evacuated due to a bomb threat. REUTERS/Marko Djurica

Trei centre comerciale au fost evacuate joi după-amiază la Samara, al şaselea oraş ca mărime din Rusia, unde se desfăşoară meciuri în cadrul Cupei Mondiale de Fotbal, după alerte cu bombă în urma unor apeluri telefonice, au informat media locale, citate de Reuters, potrivit agerpres.

La faţa locului s-au deplasat echipe ale serviciilor de deminare, cu câini special dresaţi, conform aceloraşi surse media. Dar, potrivit unor comentatori, cel mai probabil este vorba de alerte false cu bombă.


Citește și : Italia blochează adoptarea concluziilor comune la summitul UE (surse)

Solicitată de Reuters, filiala locală a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia nu a fost disponibilă deocamdată pentru vreun comentariu.

Samara a găzduit patru meciuri din grupe, între care cel câştigat joi de Columbia cu 1-0 în faţa Senegalului. Oraşul va găzdui un meci în turul următor şi un meci în sferturile de finală.

Citește și : Viktor Orban: Este timpul ca liderii UE ”să reconstruiască democraţia europeană”

Mai multe ameninţări cu bombă au fost primite de poliţie la începutul zilei de miercuri în oraşul Rostov pe Don (sud, aproape de frontiera cu Ucraina), de asemenea gazdă a unor meciuri în Cupa Mondială, provocând evacuarea mai multor baruri şi restaurante.

Ulterior, alertele cu bombă au fost declarate false, poliţia din Rostov pe Don afirmând că a efectuat verificări la faţa locului şi nu a găsit nimic periculos.