DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Rusia trebuie să fie pregătită pentru cel mai rău scenariu în ceea ce priveşte sancţiunile SUA, din cauza „politicii ostile şi impredictibile” a Washingtonului, a comunicat joi Kremlinul, informează Reuters, potrivit agerpres

SUA au atenţionat că vor impune noi sancţiuni împotriva Moscovei în legătură cu tratamentul la care este supus opozantul rus aflat în detenţie Aleksei Navalnîi şi în legătură cu alte probleme, ceea ce pune presiune pe rubla rusească şi pe pieţele Rusiei.


Citește și : Merkel și Putin, ÎNGRIJORAȚI de escaladarea tensiunilor din estul Ucrainei

„Ostilitatea şi impredictibilitatea acţiunilor SUA ne obligă să fim pregătiţi pentru cel mai rău dintre scenarii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Relaţiile dintre Moscova şi Washington s-au deteriorat puternic luna trecută, când Rusia şi-a rechemat ambasadorul după ce preşedintele american Joe Biden a spus că Vladimir Putin este un „ucigaş”.

Joi, în timpul unei deplasări în Kazahstan, ministrul afacerilor externe rus Serghei Lavrov a declarat că politica Washingtonului a generat un impas în relaţii şi este „stupidă”, pentru că „nu duce la niciun rezultat în ceea ce priveşte obiectivele care au fost anunţate atunci când au fost introduse sancţiunile”.

Citește și : Bulgaria își REDESCHIDE școlile

Întrebat despre aceste afirmaţii ale lui Serghei Lavrov, Peskov a spus: „Ministrul (Lavrov) este, ca întotdeauna, foarte precis în formulări”.