DISTRIBUIȚI
ARY News

Rusia, Tadjikistan şi Uzbekistan au început joi manevre militare lângă graniţa cu Afganistanul, un exerciţiu destinat să apropie forţele acestor ţări pe măsură ce talibanii câştigă teren, relatează DPA, scrie agerpres

Exerciţiile comune au început cu o ceremonie militară pe un teren de antrenament din regiunea tadjică Khatlon, potrivit agenţiei de presă ruse Interfax.


Citește și : Restricţiile NU se aplică celor mai bogaţi oameni dn lume! Cofondatorul Google a primit dreptul de a intra în Noua Zeelandă

Peste 2.500 de soldaţi urmează să ia parte la manevre, din care 1.800 sunt din Rusia, care are cea mai mare bază militară străină în fosta republica sovietică Tadjikistan.

Obiectivele manevrelor includ instruirea soldaţilor pentru a se apăra împotriva teroriştilor din străinătate. Soldaţii urmează de asemenea să exerseze respingerea tancurilor şi a dronelor inamice.

Rusia este îngrijorată în legătură cu înaintarea militanţilor islamişti talibani pe fondul retragerii trupelor SUA şi NATO din Afganistan.

Citește și : Aleksandr Lukaşenko ÎNCHIDE frontiera Belarusului cu Lituania

De asemenea, Moscova a anunţat recent o extindere a bazelor sale din Asia Centrală.

Recent, sute de membri ai forţelor de securitate afgane au fugit în Tadjikistan şi Uzbekistan de teama talibanilor.